Šípek slupky hrubé (bez semen)

Kód: D12/586/100
1 hodnocení
od 57 Kč / ks

Zvolte variantu

Šípky zvyšují celkovou odolnost organismu, snižují lámavost kapilár a normalizují srážlivost krve. V první řadě se šípky používají ve formě čaje při chřipce a nachlazení, ale i při cévních onemocněních a parodontóze. Plody šípkové růže mají též svíravé, močopudné, protianemické, očišťující a celkově posilující účinky.

Detailní informace

Hmotnost: 100 g
Skladem | D12/586/100
57 Kč / ks
Hmotnost: 250 g
Skladem | D12/586/250
97 Kč / ks
Hmotnost: 1 kg
Skladem | D12/586/1 K
286 Kč / ks

Detailní popis produktu

Plody šípku jsou významnou součástí denního preventivního chuťového čaje, například v kombinaci s borůvkou, jahodou, mátou a podobně. Šípky se zpracovávají do posilujících sirupů a ovocných nápojů, džemů a marmelád, jež jsou v lidovém léčitelství oblíbenými prostředky k prevenci a léčení nemocí z nachlazení.

Použití Šípek

Plod šípku má příznivý vliv na posílení těla při astmatu, chřipce, rýmě a nachlazení, při avitaminóze, močových kamenech, katarech močového měchýře a močových cest. Šípkový čaj dobře pomůže při průjmu, zácpě, škrkavkách, krvácení, stavech nervové podrážděnosti a nespavosti a při celkovém vyčerpání.

Příprava Šípek

Sušené plody spařte vodou 70°C teplou a nechte déle vylouhovat, aby se co nejméně zničil jejich vzácný obsah. Šípky lze krátce povařit -asi 10g drcených plodů louhujeme 1 hod v 0,5l studené vody, uvedeme do varu, necháme odstát. Nejšetrnější způsob přípravy je šípky louhovat několik hodin ve studené vodě a před konzumací si čaj přihřát na požadovanou teplotu. Na litr vody použijeme asi 20-30g šípků. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: