Jeřáb červený plod

Kód: A31/100
Neohodnoceno
od 51 Kč / ks

Zvolte variantu

Plody jeřábu mají mírně močopudné a projímavé účinky, pomáhají regulovat střevní činnost. Též jsou vhodné při zánětech horních cest dýchacích. Zevně se jeřáb ptačí používá jako kloktadlo při bolestech v krku, angíně a chrapotu. Podle některých zdrojů obsahují oranžové plody jeřábu ptačího dvakrát více vitamínu C než citrony a po šípcích ho nejvíce obsahují právě jeřabiny. 

Detailní informace

Hmotnost: 100 g
Skladem | A31/100
51 Kč / ks
Hmotnost: 250 g
Skladem | A31/250
90 Kč / ks
Hmotnost: 1 kg
Skladem | A31/1 K
258 Kč / ks

Detailní popis produktu

Jeřabina se vždy používala jako účinné antirevmatikum. Plod umí rozrušovat a vyplavovat močový písek a drobné kaménky a proto pomáhá při obtížích s močovými kameny. Jeřáb zvyšuje diurézu u ledvinových chorob, charakterizovaných sníženou funkcí ledvin. Jeřabiny ovlivňují vylučování žluče do střev, což podporuje proces trávení ve střevech, zejména u starších lidí. Jeřabinu lze využít jako regulátor střevní činnosti při průjmu a zácpě a jako diuretikum -močopudnost- v dětském lékařství. Jeřabiny mají mnoho dalších, velmi účinných rostlinných látek, jejichž obsahem se podobají borůvce. Bobule mají protiinfekční účinek, dobře působí při dně a pomáhají zmírňovat bolesti kloubů.

Použití Jeřábu červeného

Plody jeřábu využijeme při chřipkách a nemocech z nachlazení, při avitaminózách nebo zahlenění. Pomáhají odstraňovat jarní únavu.

Příprava Jeřábu červeného

Čaj - nálev si připravíme zalitím 1 lžičky rozmačkaných plodů 1/4 l vroucí vody, necháme 15 minut vylouhovat. Macerát – studený výluh - plody jeřábu ptačího se přelijí studenou, převařenou vodou a nechají se 3-12 hodin macerovat při pokojové teplotě 15-20°C. Poté se scedí. Může se přihřát, aby byl mírně teplý, příjemný k pití.

Dávejte si pozor!

Syrové plody jeřábu jsou však nepoživatelné, je nutná jejich tepelná úprava.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: