Lišejník islandský

Kód: A1-6/1114/100
Neohodnoceno
od 61 Kč / ks

Zvolte variantu

Lišejník islandský patří spolu s lichořeřišnicí k nejlepším přírodním antibiotikům. Používá se při respiračních onemocněních, pro léčbu suchého a dráždivého kašle, ale i při zánětlivých stavech, zejména nosohltanu, sliznic ústní dutiny a trávicí soustavy. Zklidní žaludek, používá se na střevní katary a průjmy. Hořce chutnající lišejníkové kyseliny povzbuzují činnost trávícího traktu a tím chuť k jídlu.

Detailní informace

Hmotnost: 100 g
Objednáno | A1-6/1114/100
61 Kč / ks
Hmotnost: 250 g
Skladem | A1-6/1114/250
116 Kč / ks
Hmotnost: 1 kg
Skladem | A1-6/1114/1 K
347 Kč / ks

Detailní popis produktu

Slizové látky působí ochranně na sliznice hltanu a trávicích orgánů, především žaludku. Přispívají k lepší látkové přeměně. Lišejník má výrazný antibiotický účinek proti vícero druhům bakterií, čímž přispívá k léčbě zánětlivých onemocnění.

Použití Lišejníku islandského

Lišejník nachází uplatnění především při podráždění sliznic v ústech a nosohltanu a s tím spojeným suchým dráždivým kašlem. Kromě schopnosti slizů tišit poráždění, zvyšuje lišejník imunitu, velký význam má i jeho antibiotické působení. Hořká chuť také zvyšuje tvorbu trávicích šťáv.

Příprava Lišejníku islandského

Nálev čaj - 1 čajovou lžičku zalijte 1/4 l vroucí vody, zakryjte a 10 minut louhujte. (při tomto způsobu přípravy je čaj méně hořký). Další varianta přípravy vhodná při nechutenství -1 čajovou lžičku zalít studenou vodou, po 1 - 2 hodinách scedit a přivést krátce k varu. Užívá se 3x denně šálek, popíjí se po doušcích

Dávejte si pozor!

Ćaj z lišejníku islandského můžete pít i preventivně. Nepřekračujte však doporučené dávkování, může vyvolat nevolnost, průjmy nebo závratě.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: