Čaj černý mletý

Kód: C52/100
Neohodnoceno
od 50 Kč / ks

Zvolte variantu

Černý čaj patří k nejznámějším a nejčastěji konzumovaným čajům nejen v Evropě, ale i celém západním světe. Má blahodárné účinky na lidský organismus, dodává energii a osvěžuje tělo i mysl. Černý čaj při zpracování prochází delší oxidací než ostatní druhy čajů a proto jsoučerné čaje charakteristické svou silnou vůní a chutí, kterou si dokážou udržet i několik let.

Detailní informace

Hmotnost: 100 g
Skladem | C52/100
50 Kč / ks
Hmotnost: 250 g
Skladem | C52/250
83 Kč / ks
Hmotnost: 1 kg
Skladem | C52/1 K
232 Kč / ks

Detailní popis produktu

  • Povzbuzuje nervový systém,
  • odstraňuje únavu a nespavost,
  • zlepšuje soustředění,
  • stimuluje metabolismus, povzbuzuje plíce a srdce, přispívá k okysličení mozku.

JAK HO PŘIPRAVIT

Připravit černý čaj není nijak složité. V podmínkách běžné domácnosti stačí sítko nebo čajítko. Pro sofistikovanější přípravu jsou vhodné dvě skleněné konvice – jedna na spařování a louhování lístků, druhá na servírování.

První konvici prolijeme horkou vodou, aby se vyhřála a vyčistila. Nasypeme do ní 4-6 gramů (3-4 čajové lžičky) čaje na litr vody a zalijeme. Voda by měla dosahovat teploty 98-99 °C, což je těsně po ukončení varu. Černý čaj obvykle louhujeme od 3 do 6 minut (zlomkové čaje kratší dobu, celolistové delší).

K dochucení se hodí cukr, med, mléko (doporučuje se nalít čaj na mléko), citron. Inspiraci najdete v článku 13 tipů, čím si ochutit kvalitní sypaný čaj. Hodláme-li si užít všechny tóny černého čaje, pijeme ho bez přísad.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: