Tužebník nať

Kód: B25/100
Neohodnoceno
od 45 Kč / ks

Zvolte variantu

Tužebníkový čaj je vynikajícím protirevmatickým prostředkem. Má silný potopudný účinek a snižuje teplotu, proto je dobrý při chřipkových a dalších infekčních stavech. Pro močopudné vlastnosti je vhodným prostředkem při obtížích močového měchýře a ledvin. Zlepšuje metabolismus, pomáhá při kožních onemocněních a zvýšením vylučování soli z organismu prospívá při snižování nadváhy.

Detailní informace

Hmotnost: 100 g
Skladem | B25/100
45 Kč / ks
Hmotnost: 250 g
Skladem | B25/250
72 Kč / ks
Hmotnost: 1 kg
Skladem | B25/1 K
188 Kč / ks

Detailní popis produktu

Tužebník se doporučuje k potním kůrám, jež s oblibou slouží k podpůrné léčbě začínajícího nachlazení. Lidové léčitelství používá tužebník při revmatických onemocněních a dněkvůli zvýšenému vylučování moče. Používá se ke snižování teploty a mírnění zánětu abolestí svalů a kloubů. Tužebník je cenným prostředkem k úlevě zažívacích obtíží, jako je  pálení žáhy, překyselení žaludku, žaludečnímu kataru a vředům trávicího traktu. Čaj ze sušené natě tužebníku žaludek zklidňuje, ulevuje bolestem a hojí žaludeční stěny. Též prospívá při poruchách výměny látkové a pomáhá při průjmu. V homeopatii se podává na revmatismus a záněty sliznic. dobrou vlastností tužebníku je jeho naprostá neškodnost, může se užívat i samotný, ale v kombinaci s dalšími podobně působícími bylinkami je užitečnější. 

Použití Tužebníku

Tužebník se užívá při horečnatých onemocněních z nachlazení, dále při dně a revmatismu. Také jako močopudný prostředek při nemocech močových cest, močového měchýře a ledvin. Uleví většině žaludečních a zažívacích obtíží, pálení žáhy, bolestem a žaludečním vředům.

Příprava Tužebníku

Nálev- čaj se připravuje z jedné čajové lžičky na 1/4 l šálek vroucí vody, nechá se 15 minut vylouhovat. Pijí se 2 - 3 šálky horkého čaje denně. 

Dávejte si pozor!

Při problémech se srážlivostí krve jej užíváme opatrněji. Nepoužívat při přecitlivělosti na salicyláty. Vyšší dávky mohou vyvolat žaludeční obtíže a nevolnosti.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: