Ožanka kalamandra nať

Kód: C50/100
Neohodnoceno
od 39 Kč / ks

Zvolte variantu

Ožanka kalamandra podporuje tvorbu trávicích šťáv a vylučování žluči. Působí především při infekčních chorobách spojených s průjmy. Tiší křeče při střevních a ledvinových kolikách a odstraňuje nadýmání. Povzbuzuje chuť k jídlu a podporuje dobré trávení. Stimuluje tvorbu žluči a činnost ledvin. Příznivě působí na revmatické potíže, dnu a  bronchitidu.

Detailní informace

Hmotnost: 100 g
Objednáno | C50/100
39 Kč / ks
Hmotnost: 250 g
Skladem | C50/250
67 Kč / ks
Hmotnost: 1 kg
Skladem | C50/1 K
160 Kč / ks

Detailní popis produktu

Odedávna se využívají výborné účinky ožanky na zažívací trakt. Potlačuje bolesti a záněty v trávícím ústrojí, při chronickém zánětu žaludku a tenkého střeva. Ožanka působí při infekčních chorobách spojených s průjmy, při střevní úplavici i proti řaděpatogenních mikroorganismů (např. proti salmonelám, zlatému stafylokoku, bakteriím tyfu, paratyfu a alfa-hemolytickému streptokoku). Pro své stahující účinky se ožanka využívá při léčbě astmatu, vykašlávání krve a zápalu plic. Přidává se do čajových směsí při revmatismu, dně a tvorbě písku v ledvinách. Zevně ve formě odvaru lze ožanku použít na léčbu hnisavých ran, bércových vředů či hemeroidů. 

Použití Ožanky

Ožanka se používá proti průjmu, střevnímu kataru, při akutních i chronických žaludečních obtížích a jako prostředek proti kašli. Čaj z ožanky působí močopudně a má čistící účinek. Zevně se nálev z nati ožanky užívá jako kloktadlo při zánětech dutiny ústní a k přípravě koupelí při kožních nemocech a na špatně se hojící rány. 

Příprava Ožanky

Odvar připravíme povařením jedné polévkové lžíce v 1 l vody po dobu 5-15 minut, poté necháme 15 minut vylouhovat. Odvar se připravuje vždy čerstvý, bezprostředně před použitím.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: