Lapačo kůra

Kód: C24/100
Neohodnoceno
od 70 Kč / ks

Zvolte variantu

Lapacho stimuluje a posiluje obranyschopnost našeho organizmu. Hlavní látka, kterou v lapachu najdeme, se nazývá lapachol a můžeme ho označit za jednu z důležitých látek při zkoumání neobyčejných účinků této kůry na lidské zdraví. Indiáni znali efekt lapacha již stovky let předtím, než byly provedeny vědecké výzkumy. Patří sem schopnost potlačovat působení nebo přímo ničení množství bakterií, které často dokážou odolávat i agresivním kyselinám. Dále také likvidace plísní, kvasinek, virů či několika druhů parazitů. Pravidelné popíjení lapacha po dobu minimálně dvou týdnů se též doporučuje kvůli pročištění sleziny, která sama čistí náš lymfatický systém, a proto se jedná o důležitý orgán s ohledem na správnou funkci našeho imunitního systému. Lapacho je vhodnou volbou i proto, že neutralizuje kyselé prostředí v organismu.

Detailní informace

Hmotnost: 100 g
Skladem | C24/100
70 Kč / ks
Hmotnost: 250 g
Skladem | C24/250
129 Kč / ks
Hmotnost: 1 kg
Skladem | C24/1 K
398 Kč / ks

Detailní popis produktu

Léčivou drogou ze "Stromu života" je kůra. Podává se ve formě odvaru nebo nálevu. Samotné lapacho také díky svému jedinečnému složení stimuluje správnou funkci lidského imunitního systému. Kůra lapacha vykazuje antimikrobiální účinky a řada virů, které lapacho dokáže potlačovat je tak pestrá, že sahá od obyčejné rýmy a zánětů dýchacích cest až po virus HIV. Některé zdroje uvádějí dokonce protinádorové účinky lapacha a schopnost tlumit rozvoj leukémie. V některých případech se o lapachu mluví jako o mravenčím dřevě, jelikož mravenci mají v oblibě procházet se vnitřní stranou odumřelé kůry, nicméně lapacho bylo pro Inky i jejich předchůdce vždycky hlavně Stromem života. Vědecké zkoušky prokazují, že jestli je něčím lapacho opravdu jedinečné, pak jsou to jeho antibakteriální a antiparazitické účinky. Proslulá je v tomto ohledu hlavně schopnost lapacha vypuzovat z našeho těla nebezpečné těžké kovy, ale i celou řadu dalších toxinů, které se v našem organizmu hromadí a ukládají. Tato droga normalizuje činnost vnitřních orgánů, jako jsou ledviny, játra, slezina. Lapacho je možno použít při astmatu, horečkách, zánětech, revmatických potížích, kožních neduzích a mykózách, při diabetu, skleróze, Parkinsonově chorobě, sexuálních potížích nebo chudokrevnosti.

Příprava lapacha

Čaj - do vody se přidá drcená kůra lapacha, přivede se k varu a na mírném ohni se povaří 5-10 minut. Odstaví se a přikryté se nechá ještě 15 minut vylouhovat. Poté se přecedí. Poměr vody a lapacha je individuální, obvykle se podává 1 čajová lžička na 1/2 l vody. Obvyklá kúra by měla trvat sedm týdnů, pak uděláme čtyřtýdenní přestávku a znovu opakujeme. Pokud Vám čaj nechutná, pravděpodobně to bude špatným poměrem vody a kůry. Silný odvar bude mít vysoký obsah tříslovin. Chuť správně uvařeného čaje je velmi příjemná a lehce nasládlá. Pokud si říkáte, že je vám na jeho chuti něco povědomého, pak to bude vanilin obsažený v lapachové kůře.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: