Krušina kůra

Kód: A17/100
Neohodnoceno
od 41 Kč / ks

Zvolte variantu

Krušina olšová se v lidovém léčitelství používá jako projímadlo při dlouhodobých zácpách, zejména u starších lidí. Posiluje tvorbu žluče a její vylučování do střev. Krušina se často se přidává do redukčních čajových směsí. Zevně se odvar z krušiny olšové používá k obkladům na špatně se hojící rány a vředy.

Detailní informace

Hmotnost: 100 g
Objednáno | A17/100
41 Kč / ks
Hmotnost: 250 g
Objednáno | A17/250
68 Kč / ks
Hmotnost: 1 kg
Objednáno | A17/1 K
172 Kč / ks

Detailní popis produktu

Nejdůležitější vlastností krušiny v bylinkářské praxi je její schopnost účinně vyčistit vnitřní orgány. Nejčastěji se používá při zácpě, kdy ji můžeme užívat i samostatně. Kůra krušiny posiluje pohyby tlustého střeva, uvolňuje trávicí trakt, čistí a ředí krev, upravuje látkovou výměnu. Bylina je významnou složkou čajů na hubnutí a pomáhá i proti vyrážkám.

Použití Krušiny olšové

Nálev z kůry krušiny olšové se používá jako projímadlo při zácpě, zevně jako sedací koupel při léčbě hemeroidů.

Příprava Krušiny olšové

Nálev - čaj připravíme zalitím 1 čajové lžičky kůry krušiny 1/4 l vroucí vody, přiklopíme a necháme 15 minut louhovat. Scedíme. Užívá se 1x denně, přičemž účinek se dostavuje v průměru po 8 hodinách. Na běžné použití proti zácpě stačí jedna lžička kůry na ¼ litru vody.

Dávejte si pozor!

Ve větších dávkách je krušina jedovatá a jsou známé i otravy dětí plody, proto je třeba při samostatném užívání dávat pozor na předávkování. Krušina se má používat vždy jen krátkodobě. Nepoužívat během těhotenství a kojení a nedávat dětem mladším 10 let! Doporučuje se používat drogu až po 1 roce skladování.

Krušinová kůra je zpracovávána v  potravinářském standardu, avšak dle vyhlášky č. 225/2008 Sb. nesmí být použit jako potravina či doplněk stravy. Krušinu dodáváme pouze jako surovinu k vnějšímu použití.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: