Kostival kořen

Kód: D9A/100
Neohodnoceno
od 56 Kč / ks

Zvolte variantu

Používá se ve formě obkladů při krevních podlitinách a sraženinách, při zánětu žil, dně, zánětech svalů a šlach, křečových žilách a bércových vředech. Výborně pomáhá při zlomeninách a vyvrtnutích, při natržení svalu, zkrátka při všech bolestech kostí, svalů, kloubů a kloubních pouzder.

Detailní informace

Hmotnost: 100 g
Skladem | D9A/100
56 Kč / ks
Hmotnost: 250 g
Skladem | D9A/250
89 Kč / ks
Hmotnost: 1 kg
Skladem | D9A/1 K
248 Kč / ks

Detailní popis produktu

Kostival patří už od středověku k významným léčivým rostlinám. Již ve 12. století jej uvádí sv. Hildegarda pod názvem Consolida. Obklad z kořene kostivalu pomáhá hojit zlomené kosti, příznivě působí při menších popáleninách či omrzlinách. Zevně se aplikuje obvykle jemně strouhaný čerstvý kořen nebo kašička uvařená z mletého, sušeného kořene a vody. Na hojení drobnějších hnisajících ran je účinná i kostivalová mast připravená povařením strouhaného čerstvého kostivalového kořene se sádlem. Jeho výhoda spočívá v tom, že podporuje scelování kostí a tvorbu kloubního mazu při vysychání kloubů. Na všechna tato onemocnění je nejlepším rostlinným lékem obklad z kostivalu - nastrouhaný kořen rozvaříme s troškou vepřového sádla, nebo časté natírání a masírování kostivalovou tinkturou. Kostival se osvědčuje i na hnisavé rány a jiná poranění.

Použití Kostivalu

Nejběžnější upotřebení kostivalu je ve formě bylinných obkladů, mastí a koupelí.

Příprava Kostivalu

Mast - kořen pomeleme na moučku, přidáme šálek teplé vody s kapkou oleje. Smícháme na kaši. Nanesmeme na hařík a přikládáme na postižené místo. 

Dávejte si pozor!

Pouze pro vnější užití.Neužívat v těhotenství a během kojení!

Kostival kořen lékářský je zpracováván  v  potravinářském standardu, avšak dle vyhlášky č. 225/2008 Sb. nesmí být použit jako potravina či doplněk stravy. Kostival dodáváme pouze jako surovinu k vnějšímu použití. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: